EXERCITIU DE TESTARE A SISTEMULUI DE ALARMARE

Având în vedere necesitatea informării populației asupra importanței cunoașterii semnalelor de alarmare specifice și stabilirea unui cadru comun de verificare a sistemului județean de alarmare publică, se vor realiza exerciții trimestriale de testare a sistemului de alarmare de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor din județul Mureș. Astfel, in data de 1 iulie 2014 de la ora 11.00 va avea loc exercițiul de testare planificat pentru trimestrului II.

Aceste exerciții de testare a sistemului de alarmare vor consta în verificarea funcționării sirenelor de alarmare prin acționarea locală și centralizată (unde există centrale de alarmare) și vor fi organizate și desfășurate de către structura cu atribuții privind situațiile de urgență de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului NU trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale. Precizăm faptul că orice semnal de alarmare în situaţii de urgentă difuzat, în afara celor din zilele de mai sus, trebuie tratat ca fiind unul real.