Explicația Aquaserv: De ce nu s-au mutat țevile de pe pod

Circulaţia rutieră nu a fost oprită de luni pe podul din Târnăveni, deoarece în momentul de faţă pasarela pietonală nu a fost încă finalizată iar ţevile de apă care sunt ancorate de pod nu au fost încă mutate.

Primarul Sorin Megheşan a precizat următoarele, referitor la amânarea lucrărilor la podul rutier peste râul Târnava Mică, prevăzute a se începe în data de 6 mai dar amânate recent:

“Aberația a atins cote maxime. Aquaserv urma să emită ultimul aviz înaintea demolării vechiului pod din Târnăveni și înainte cu două zile de începerea lucrărilor a transmis un deviz de 1.400.000 lei. Aquaserv pretinde că banii sunt necesari pentru mutarea TEMPORARĂ a două conducte. Suma ar trebui suportată din bugetul local, ceea ce am respins categoric și am cerut clarificări URGENTE” a afirmat primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan.

În replică Aquaserv a comunicat următoarele:

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, într-o încercare disperată de a-şi ascunde incompetenţa, dă vina pe Compania AQUASERV S.A. pentru amânarea lucrărilor la podul rutier peste râul Târnava Mică.

Potrivit unor „precizări” publicate pe portalul Târnăveni.ro, primarul afirmă că:

„[…] Aquaserv urma să emită ultimul aviz înaintea demolării vechiului pod din Târnăveni și înainte cu două zile de începerea lucrărilor a transmis un deviz de 1.400.000 lei. Aquaserv pretinde că banii sunt necesari pentru mutarea TEMPORARĂ a două conducte. Suma ar trebui suportată din bugetul local, ceea ce am respins categoric și am cerut clarificări URGENTE”.

Din „precizările” de mai sus este adevărat doar cuvantul „aviz”.

Mai exact, în conformitate cu cele discutate în ședința care a avut loc la începutul lunii martie 2019, la sediul Primăriei Municipiului Târnăveni, în prezenţa reprezentanților Primăriei Municipiului Târnăveni, a managerului de proiect Strabag S.R.L., a proiectanților şi a reprezentanților Companiei AQUASERV S.A., cererea de avizare a proiectului tehnic nr. 01A/2019 – Deviere temporară conducte apă potabilă, municipiul Târnăveni, în cadrul investiției „Construire pod rutier nou peste râul Târnava Mică, municipiul Târnăveni DN 14A – km 24+067”, depusă de executantul S.C. Strabag S.R.L. la data de 22.04.2019, a fost avizată pozitiv de către Compania AQUASERV S.A. în data de 25.04.2019, deci după 3 (trei) zile de la depunere.

De asemenea, Compania AQUASERV S.A. NU a transmis niciun deviz Primăriei Târnăveni. Nici pentru valoarea de 1.400.000 de lei, nici pentru altă sumă!

În altă ordine de idei, după cum Compania AQUASERV S.A. a informat şi prin adresa 207022/23.04.2019, transmisă către Primăria Târnăveni:

Proprietarul rețelelor de apă si canalizare din Municipiul Târnăveni este Consiliul Local Târnăveni;

– Compania AQUASERV S.A. este doar concesionarul rețelelor de apă şi canalizare din Municipiul Târnăveni, respectiv administrează serviciul de alimentare cu apă potabilă şi colectarea apelor uzate;

În concluzie, decizia privind modalitatea de soluţionare a devierii conductelor de apă şi canalizare pentru construcţia noului pod, aparţine în totalitate Primăriei municipiului Târnăveni şi va trebui să îşi asume resposabilitatea pentru decizia luată!

Având in vedere cele menționate mai sus, ne permitem să-i sugerăm Primarului municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, ca în momentul în care este surprins în ofsaid să dea dovadă de fairplay, să îşi asume greşeala şi să nu încerce să dea vina pe condiţiile de joc sau să tragă de timp.

Compania AQUASERV S.A

În acest moment pe podul din Târnăveni se circulă normal.

2 comentarii la „Explicația Aquaserv: De ce nu s-au mutat țevile de pe pod

  • 7 mai 2019 la 12:43
    Permalink

    Eu cred ca se arunca pisica dintr-o curte in alta, dar de fapt problema ar fi cu totul alta…..

  • 6 mai 2019 la 22:36
    Permalink

    incompetenta proiectantul..tevile erau acolo si cand s-a facut proiectul..ma intreb cum s-a ales acel proiectant-pe ce criterii mioritice..In toate tarile prin care circul, podurile se latesc, circulatia nu e oprita, abia la terminarea podului lipit de cel initial, se fac modificarile la vechiul pod..daca ati stii , podul de lemn a carui tarusi se vad inca, a fost demolat doar dupa terminarea podului de fier..dar cap sa ai si sa mai si conduci sa fii in postura de a lua hotarirari, e cam mult in Tarnaveni….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.