EXPLICAȚIA POLIȚIEI PENTRU IMAGINEA CU UN POLIȚIST MUREȘEAN CARE INTRODUCE COMBUSTIBIL ÎNTR-UN RECIPIENT DE PLASTIC

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş este împuternicit să comunice următoarele: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş s-a autosesizat, la data de 7 august a.c., şi a demarat verificări, în urma publicării pe o reţea de socializare a unei fotografii în care apare un poliţist ce introducea combustibil într-un recipient din plastic, într-o staţie peco.
Din verificări a reieşit faptul că, respectiva cantitate de combustibil a fost utilizată, ulterior, pentru alimentarea autospecialei de poliţie.
Poliţistul a recurs la metoda respectivă întrucât pe cardul de alimentare, după umplerea rezervorului autospecialei de poliţie, rămăsese o cantitate de aproximativ 7 litri de combustibil, iar postul de poliţie la care îşi desfăşoară activitatea este situat la 50 de km faţă de cea mai apropiată staţie de alimentare.
Poliţistul a fost avertizat cu privire la respectarea pe viitor a normelor care reglementează activitatea de manipulare a carburanţilor, în recipiente stabilite de stasuri, precum şi a normelor tehnice PSI.