EXPLOZIA DE LA SERVICE-UL AUTO, ACCIDENT DE MUNCĂ. ITM FACE CERCETĂRI

Cazul exploziei de săptămâna trecută, de la service-ul auto din Târgu Mureș, în urma căruia patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, este cercetat de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș.

Incidentul este catalogat drept accident de muncă, întrucât trei din cele patru persoane rănite sunt angajați ai service-ului.

“În aceste condiţii, conform legii vorbim de un accident de muncă colectiv. ITM Mureş va efectua cercetarea evenimentului!, spun reprezentanții instituției, conform muresnews.ro.

Victimele sunt încă internate în spital. Potrivit acestora, la service-ul unde a avut loc explozia se instalează aparatură de alimentare cu gaz lichefiat la autovehicule.

O explozie, urmată de un incendiu la o butelie GPL a unui autoturism, care se afla în service-ul auto de pe strada Gheorghe Doja,, a explodat joi, 29 ianuarie. În urma exploziei, trei bărbaţi şi o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au suferit arsuri de gradele I și II la nivelul feței și membrelor superioare.

Autoturismul a ars în proporție de 90 la sută.

Potrivit constatărilor pompirilor, explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza scurgerilor de gaze de la butelia GPL a autoturismului.