Explozie la o şcoală din judeţ

Explozia produsă miercuri la şcoala generală din Voiniceni, care s-a soldat cu rănirea unui adult şi a unui elev, a avut loc după ce femeia de serviciu a aruncat un chibrit aprins în soba de teracotă, deşi copiii au reclamat că se simţea miros de gaz metan în sală, susţine conducerea instituţiei.
Comandantul de Detaşament în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, locotenentul Mihai Gagyi a arătat că în urma exploziei, o femeie de 49 de ani a suferit arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi un copil de 14 ani are arsuri de gradul I, ambele victime fiind preluate de echipaje de urgenţă şi transportate la UPU SMURD Târgu Mureş.
Au fost evacuate 6 cadre didactice şi aproximativ 70 de elevi din şcoală. Din fericire nu au existat alte pagube materiale şi nu au existat alte victime. Cauza probabilă pe care noi am stabilit-o în urma evaluării acestei intervenţii a fost o acumulare de gaze. Mai exact, în timp ce doamna a încercat să aprindă focul în teracotă, în urma unei acumulări de gaze a avut loc o explozie din fericire neurmată de incendiu. Fiul femeii de serviciu, sosit la faţa locului, a menţionat că mama sa i-a spus că elevii din clasele a V-a şi a VI-a s-au plâns că le este frig, iar ea a încercat să aprindă focul.
Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.
Toţi elevii de la şcoala generală din Voiniceni au fost trimişi acasă, întrucât distribuitorul de gaz a început verificarea întregii instalaţii, urmând să recupereze orele pierdute pe parcursul semestrului.
La faţa locului s-a deplasat subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond, precum şi reprezentanţii autorităţii publice locale.
Sala de clasă unde s-a produs explozia, în care învaţă elevii din a V-a şi a VI-a, a fost închisă, urmând ca instalaţia să fie complet refăcută.

Explozia produsă miercuri, la şcoala generală din Voiniceni, care s-a soldat cu rănirea unui adult şi a unui elev, a avut loc din cauza unei acumulări de gaze naturale la focarul sobei de teracotă, ca urmare a unei manevre greşite efectuată de către personalul şcolii, a anunţat furnizorul de gaz metan.
Compania a reamintit consumatorilor să respecte regulile esenţiale pentru utilizarea gazelor naturale în condiţii de siguranţă, în sensul de a manifesta o atenţie sporită la aprinderea arzătoarelor, respectiv, la stingerea flăcării, pentru a nu favoriza acumulări de gaz, apelarea doar la specialişti pentru orice reparaţie, renunţarea la improvizaţii şi la meşterii de ocazie.
“Totodată, atunci când simt miros de gaze naturale în interiorul imobilelor, consumatorii trebuie să ia următoarele măsuri de siguranţă: să stingă toate focurile; să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele; să nu manevreze aparate electronice; să nu aprindă lumina; să nu verifice cu flacără instalaţiile de gaze naturale; să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid”, a mai arătat compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.