RecentStirea zileiStiri locale

Expoziţia Atelierului de arte plastice a Școlii Gimnaziale Nr.3 Târnăveni 

În perioada 7- 9 iunie 2023 la Centrul Social „Victoria”, din Târnăveni, putem vizita expoziția sugestiv intitulată „Arta – văzută prin ochii elevului”. Acțiunea face parte dintr-un amplu proiect demarat de Școala Gimnazială Nr.3 care are ca scop descoperirea și valorificarea valențelor artistice și creative a elevilor prin artă și cu artă și urmărește prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii, după cum a subliniat directorul instituției de învățământ, prof. Nicoleta Toderuț. „Expoziția propune o selecție dintre cele mai frumoase lucrări de grafică, pictură, pastel, icoane pe sticlă, modelaj în lut, lucrate de elevii școlii„, a completat profesor Buda Loredana .

Atrag atenția lucrările artistei în devenire, Puczi Daria Cătălina, în vârstă de 15 ani, care sub îndrumarea profesorului de arte plastice, Ion Grigorescu, a expus publicului o gamă largă de lucrări realizate în desen sau acuarelă, „ sunt surprins de ceea ce a putut realiza acest copil și acești elevi„ a mărturisit emoționat acesta. Pornind pe această cale creativă, întâlnim abordări plastice într-o accepțiune calmă, naivă, impresii picturale care întotdeauna vor sensibiliza publicul iubitor de frumos.

Expoziția vernisată miercuri, 7 iunie, s-a bucurat de prezența autorităților locale, reprezentanți ai unor instituții de învățământ, elevi, colaboratori și invitați, fiind onorată de actorul și profesorul Rudy Moca care a îndemnat elevii participanți să îndrăznească să-și depășească limitele prin educație: „Locul tău este acela la care tu visezi, locul tău e acela unde tu îți propui să pleci să fi domn”. Expoziția vă invită și vă propune să luați parte în zilele următoare la un spațiu de comunicare între generații, dar oferă și posibilitatea vizitatorului de „a da viață” lutului sub îndrumarea domnului profesor de arte plastice, Grigorescu Ion, și de a descoperi arta grafică și picturală a Dariei.

Profesori îndrumători: Prof.Ion Grigorescu

                                     Prof. Loredana Buda

                                     Prof. Ignat Claudia