Expoziție de colaje/lucrari realizate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Târnăveni, pe tema dreptului la educație: “Școala e pentru toți”

Dincolo de aparențe – sunt Eu!

Joi, 21 martie, ora 10, Muzeul Municipal Târnăveni găzduiește expozitia pe tema dreptului la educație și combaterea discriminării: “Școala e pentru toți” in contextul marcării Zilei Internaționale pentru Eliminarea Discriminării Rasiale .
Lucrările/colajele au fost realizate de elevii claselor primare și gimnaziale, aparținand comunităților marginalizate care învață în Școala nr. 3 Târnăveni pentru a reflecta dreptul copiilor la educație.

Scopul expoziției de colaje este conştientizarea elevilor Școlii Gimnaziale nr 3, a părinților acestora, dar și a cetățenilor municipului Târnăveni vizitatori ai expoziției, asupra drepturilor copiilor, în special dreptul la educație, promovarea toleranţei, incluziunii, solidarităţii şi respectului pentru diversitate în contextul combaterii discriminării sub toate formele de manifestare.

Prin participarea la acest proiect elevii și implicit cadrele didactice indrumătoare vor deveni mai bine informati cu privire la drepturile si responsabilitatile lor , vor deveni mai buni, mai toleranti, mai solidari, mai atenti la problemele celor din jurul lor. Isi vor forma un comportament empatic, tolerant, responsabil, dar si competente de implicare activa si munca in echipa. Vor invata sa traiasca, sa munceasca in diversitate sociala, sa aiba oportunitati egale, sa interactioneze unii cu altii, in conditiile in care fiecare persoana este diferita de cealalta, a subliniat unul dintre profesorii coordonatori.
La eveniment a participat actorul Rudy Moca care a transmis elevilor si implicit părintilor un mesaj un in care a facut apel la toleranta, respect reciproc si a subliniat importanta actului educational.
La nivelul scolii si al comunitatii , derularea proiectului va contribui la crearea unei atmosfere de toleranta, incredere, respect reciproc, valorizare a tuturor, promovare a diversitatii si egalitatii de sanse ca valori pozitive si benefice pentru comunitate . Scopul activității este ca violenta si efectele ei negative să scadă, precum si abandonul si absenteismul scolar, iar scoala să devină mai atractivă la nivelul comunității .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.