Fabrica Knauf Insulation din Târnăveni: Soluții de termoizolare pentru clădiri sustenabile și durabile din Europa
Eficiența energetică în clădiri înseamnă condiții optime de viață și muncă, cu un consum redus de energie. Practic, obținem mai mult pentru mai puțin, iar primul pas pentru îmbunătățirea eficienței energetice a unei locuințe este izolarea termică. Noua fabrică Knauf Insulation din Târnăveni, care va fi complet finalizată și operațională începând de anul acesta, va produce vată minerală de sticlă cu tehnologia ECOSE®.
Izolația cu vată minerală este ideală pentru menținerea unei temperaturi constante în casă, prevenind pierderile de căldură și reducând consumul de energie atât pe timp de vară, cât și iarna.
Structura vatei minerale blochează eficient transferul de căldură și zgomot din exterior. Astfel, vata minerală devine una dintre cele mai eficiente metode de a-ți izola locuința și de a economisi energie.
Pe lângă proprietățile sale deja evidente, izolația cu vată minerală are și alte beneficii majore: este incombustibilă, protejând structura clădirii și oferind timp prețios pentru evacuare în caz de incendiu. De asemenea, absența substanțelor chimice nocive asigură un mediu interior mai sănătos, reducând riscul de inhalare a compușilor organici volatili. Produsele Knauf Insulation sunt testate și certificate pentru performanțele lor superioare, oferind o protecție durabilă și fiabilă pe termen lung.
Knauf Insulation a lansat în urmă cu 15 ani tehnologia ECOSE®, o tehnologie inovatoare de producere a lianților fără formaldehidă, bazată pe materii prime care se reînnoiesc rapid, naturale, disponibile din abundență, în loc de substanțe chimice pe bază de petrol, utilizate de obicei în industrie. Producția de vată minerală cu Tehnologia ECOSE® necesită mai puțină energie în procesul de producție decât cu lianții tradiționali, protejând astfel mediul înconjurător. Această tehnologie nu doar că are un impact pozitiv asupra mediului, dar aduce beneficii pentru instalatori și locuitori. Astfel, liantul pe bază de biomateriale face ca produsele Knauf să fie mai plăcute la atingere, mai ușor de prelucrat, tăiat și instalat.
În multe țări, gestionarea emisiilor în clădiri a devenit obligatorie. Acolo unde nu este încă o cerință legală, standardele voluntare câștigă popularitate pe măsură ce proprietarii devin conștienți de impactul negativ asupra sănătății ocupanților și celor care instalează.
Un studiu realizat de Knauf Insulation anul trecut arată că îmbunătățirea izolației fiecărei clădiri rezidențiale din Uniunea Europeană ar contribui semnificativ la securitatea energetică a regiunii, susținând obiectivul UE pentru 2050 de a reduce cererea de energie.
Raportul Building Performance Institute Europe (BPIE), realizat în parteneriat cu Knauf Insulation, arată că s-ar putea economisi până la 777 TWh – echivalentul consumului de energie electrică al Germaniei și Spaniei combinate – prin renovări aprofundate ale clădirilor rezidențiale din UE.
Din acest motiv, produsele Knauf Insulation sunt atât de importante și solicitate. Odată cu inaugurarea noii fabrici din Târnăveni, vor fi produse anual peste 75.000 de tone de vată minerală, destinate atât pieței locale, cât și piețelor din Europa Centrală și de Est.
Prin urmare, finalizarea și inaugurarea fabricii Knauf Insulation din Târnăveni va aduce beneficii semnificative comunității noastre, oferind locuri de muncă de înaltă calitate și oportunități pentru afacerile locale. În plus, fabrica va contribui la dezvoltarea socială a zonei. Produsele fabricate aici vor poziționa Târnăveniul pe harta Europei ca un important producător de vată minerală pentru clădiri eficiente energetic și sustenabile.