Facturile la gaz ar putea aduce din nou elevii în online

Școlile pot intra în sistem online din motive de infrastructură, după ce noul ordin comun cu regulile sanitare nu a eliminat această posibilitate și o prevede în continuare.

„La momentul actual, atât timp cât criteriul este stabilit ca 75% grad de ocupare a paturilor pentru pacienții Covid, acest grad nu este atins niciunde în țară, maximul este 38%, nu este nicio școală, nici o grădiniță din România în care școala să nu poate începe din cauza motivelor epidemiologice.

Dar, o altă problemă, facturile la gaze, pot aduce însă elevii din nou în online dacă se va ajunge la situația lipsei căldurii în instituțiile de învățământ. La Târnăveni facturile la gaze ale școlilor au crescut foarte mult, una dintre instituțiile școlare ajungând la o factura de peste 100.000 de lei, aferentă lunii decembrie pentru consumul de gaz. În luna pentru luna ianuarie facturile vor fi și mai mari.

Școlile pot decide, în funcție de infrastructură și resurse, intrarea în online. Spre exemplu, toate școlile din municipiul Giurgiu au început cursurile online pentru că autoritățile locale spun că nu au bani pentru a furniza încălzire în școli.

Reamintim că regulile au fost schimbate vineri seara, cu aplicare de luni, 17 ianuarie 2022, prima zi a semestrului al II-lea. Printre aceste noi reguli este și carantinarea elevilor și copiilor de grădiniță pentru 5-10 zile, măsură prevăzută în premieră într-un asemenea act normativ, anunță edupedu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.