FALSIFICATOR DE PERMISE ARESTAT

Un bărbat din Târgu Mureş a fost reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind suspectat că a falsificat mai multe documente oficiale, cum ar fi permise de conducere sau acte de identitate, emise atât de autorităţi din România cât şi din Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat pentru Agerpres că Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita avea pe rol, încă din 2014, un dosar privind comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În urma obţinerii unor date şi indicii noi, în cursul zilei de miercuri a fost efectuată o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, din Târgu Mureş, la care au participat procurorul de caz şi poliţişti de la IPJ Mureş.

Oamenii legii au găsit la locuinţa acestuia mai multe acte de identitate şi permise de conducere, ce păreau emise de autorităţi din Ungaria şi din România, în toate cazurile existând suspiciunea că sunt false. De asemenea, s-au mai ridicat din locuinţa bărbatului un laptop, o unitate centrală, o imprimantă multifuncţională, folii plastifiate şi hârtie specială, toate folosite la fabricarea de documente false.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.