Familia Bejan a investit peste 200.000 de euro în pensiunea Cloasterf Haus dintr-un sat mureșean

Soţii Aurelia şi Ionel Bejan, cu ex­pe­rienţă în spate ca logoped, res­pectiv inginer în industria de nave, au cumpărat cu 25.000 de euro, în urmă cu patru ani, o casă veche – ce datează din secolul XVIII – cu livadă în localitatea Cloaşterf din judeţul Mureş. Apoi, au atras fonduri europene şi au făcut un împrumut bancar pentru a construi de la zero pensiunea Cloasterf Haus, ce are astăzi cinci camere, cu o capacitate de 12 persoane. Până în prezent investiţiile trec de 200.000 de euro, iar planurile antreprenorilor sunt ca anul viitor să înfiinţeze un punct gastronomic local.

„Fiica noastră a descoperit acest sat să­sesc aflat în Colinele Transilvaniei. Am ales ca­sa pe care o avem acum, pentru că are liva­dă şi ne-am dorit să ne creştem nepoţii fără te­levizoare, alergând prin curte în picioarele goa­le. Zona este foarte frumoasă şi liniştită. (…) Pensiunea, construită de la zero pe struc­tura vechiului grajd, este în stil tra­di­ţional, cu condiţii moderne, şi a presupus o investiţie de 200.000 de euro“, povesteşte Aurelia Bejan, cofondator al Cloasterf Haus.

Pensiunea, fără televizoare, cu mobilier pictat manual şi mic de­jun gătit în casă, se află la aproxi­ma­tiv 30 de kilometri de Sighişoara şi la apro­xi­mativ 100 de kilometri de Râşnov, lo­cul natal al soţilor Bejan. Situată într-un sat cu mai puţin de 100 de locuitori, antre­pre­no­rii spun că este foarte greu să găsească per­so­nal dispus să lucreze la pensiune.

Cloasterf Haus are două camere triple şi trei camere duble, iar o cameră dublă, cu mic dejun inclus costă 200 de lei şi o camera triplă cu mic dejun costă 300 de lei, conform da­telor de pe site-ul companiei.

Citeste articolul complet pe ZF.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.