FĂRĂ APĂ POTABILĂ

Două scări din cartierul 1 Decembrie 1918 au fost în continuare fără apă la robinete în cursul zilei de joi. Cele două scări aparţin de Asociaţia de Proprietari nr.11 care au o restanţă de 10.000 de lei către compania Aquaserv. Chiar dacă iniţial probleme au fost şi la asociaţia nr.8, furnizarea apei a fost reluată deoarece asociaţia şi-a plătit între timp restanţele la închidere.

De suferit au însă şi locatarii fără restanţe la plata contribuţiei, deoarece sistarea apei se efectuează la comun, contractul cu compania de apă fiind încheiat de către asociaţia de proprietari pentru toate blocurile care îi aparţin. Aceasta este din păcate singura variantă acceptată de operatorul de apă, în cazul blocurilor furnizorul nu încheie contracte individuale.

Şi totuşi problema aparţine preşedinţilor de asociaţii, care în mod normal atunci când un locatar acumulează restanţe, trebuie să iniţieze procedurile de executare din timp, astfel încât prejudiciul să fie recuperat, iar ceilalţi locatari buni platnici să nu aibă de suferit. În cazul în care locatarii nu sunt mulţumiţi de activitatea administratorului, aceştia pot convoca o adunare generală, iar cu o majoritate plus unu, administratorul poate fi schimbat. În cazul în care la prima adunare nu se prezintă majoritatea, se poate convoca o a doua adunare, unde cu votul majorităţii doar a celor prezenţi, administratorul poate fi înlocuit.

ACTUALIZARE

Furnizarea apei a fost reluată joi după-amiaza.