Fără restricții de miercuri. Masca nu mai e obligatorie nicăieri

România iese pe 9 martie din starea de alertă, ceea ce înseamnă că nicio restricție anti-COVID nu va mai fi valabilă, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă. Altfel spus, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în niciun loc, accesul în centrele comerciale va fi permis fără certificat verde, iar formularul PLF nu va mai fi necesar la intrarea în țară.
Totuși, Rafila a subliniat că ministerul va recomanda „cu tărie” mai multe măsuri, chiar dacă acestea nu vor mai fi obligatorii. Este vorba despre purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, în transportul în comun și în școli, dar și evitarea spațiilor aglomerate, indiferent că sunt închise sau deschise, pentru a evita creșterea cazurilor COVID. Întrebat de ce România a decis să scoată „dintr-o dată” toate restricțiile și nu le-a eliminat treptat, Rafila a afirmat: „Este o întrebare la care nu am un răspuns foarte concret. Vă dați seama, și eu sunt solidar cu decizia Guvernului României de a nu prelungi această stare de alertă”.
Citeşte întreaga ştire: Restricțiile anti-COVID din România dispar de mâine. Rafila: „Masca nu e mai e obligatorie nici în spații interioare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.