Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni (G)

Municipiul Sighișoara va organiza, în perioada 13-14 octombrie 2018, Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni, cu tema SAȘII LA CENTENAR, eveniment ce vine să celebreze contribuția neprețuită a acestei comunități la dezvoltarea Transilvaniei și implicit a României Mari, rezultată dintr-o conviețuire pașnică și fructuoasă de sute de ani alături de comunitatea românească.
Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni – Sașii la Centenar, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și produs de S.C. German Quality Entertainment S.R.L. va oferi oaspeților săi un minunat melanj de cultură, artă culinară și divertisment specific. Pe parcursul a două zile vom avea parte de un program intercultural și multidisciplinar de muzică, dans săsesc, expoziții de fotografie, carte veche, colaj și instrumente muzicale, conferințe tematice și standuri cu produse tradiționale.
Pe parcursul celor două zile, pe scena din Piața Cetății, vom avea concerte de muzică și poezie săsească susținute de Manfred Seiler și Ricky Dandel, Hit Parade cu Francesco Napoli, Arzenium de la O-Zone și Dj Chrissie.
La Biserica din Deal, Remus Henning va susține un concert de orgă cu lucrări de Johann Sebastian Bach, Johann Kaspar Kerll, Dietrich Buxtehude, Josephus Fazakas Krisbacensis, Martin Schneider și Carl Czerny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.