Filiala PSD Mureş îl susţine pe Dragnea la şefia PSD, “pentru binele românilor, binele României şi aducerea la îndeplinire a programului de guvernare”

Membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD Mureş au decis, în unanimitate, susţinerea lui Liviu Dragnea la şefia partidului, “pentru binele românilor, binele României şi aducerea la îndeplinire a programului de guvernare”, anunţă social-democraţii.

Membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD Mureş s-au reunit în şedinţă, alături de primarii PSD din judeţ, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de PSD.

“Toţi participanţii la şedinţă au hotărât susţinerea preşedintelui Liviu Dragnea la conducerea PSD pentru binele românilor, binele României şi aducerea la îndeplinire a programului de guvernare”, arată comunicatul, semnat de Vasile Gliga, preşedinte PSD Mureş.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar documentul va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de “suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu doresc destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacşu consideră că documentul conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care au fost abandonate în ultima perioadă, şi propune ca acesta să fie analizat de toate organizaţiile partidului, precizând că este în favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor în partid.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie, el spunând că a înţeles din această “epistolă” că “partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie”. El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, “nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii”.

News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.