Firmele de centru au formulat o nouă plângere împotriva cerşetorilor

Mai multe firme din zona centrală a oraşului au depus din nou o plângere la Primărie împotriva cerşetorilor a căror prezenţă le afectează activitatea. După investiţiile importante realizate în complexul din centrul localităţii, societăţile s-au plâns de faptul că zilnic se creează mizerie din cauza copiilor exploataţi pentru cerşit. Fenomenul continua să existe, alimentat şi de localnicii care le oferă BANI cerşetorilor.

Cerşetoria se moşteneşte din generaţie în generaţie la Târnăveni. Am ajuns să avem a treia generaţie în familiile care s-au învăţat să trăiască din cerşit. Dacă pe vremea lui Ceauşescu acest fenomen a fost aproape eradicat, acum se dezvoltă cu o viteză de nedescris. Tot mai mulţi copii sunt trimişi de părinţi la cerşit în faţa supermarketurilor, pentru ca apoi banii să fie folosiţi în mare parte pentru alcool şi ţigări. Micuţii, tot mai needucaţi, abia se aleg cu câte un corn pe zi din toată această activitate umilitoare şi degradantă pentru întreaga societate.

Foarte mult greşesc şi cei care le oferă bani, pentru că îi ajută să rămână în acest stadiu umilitor şi fără nicio perspectivă. Avem legi în România, exploatarea minorilor este incriminată şi totuşi toate aceste instituţii care ar trebui să acţioneze nu iau nicio măsură de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.