Firmele s-au plâns din nou de cerşetori

Mai multe firme din zona centrală a oraşului au depus din nou o plângere la Primărie împotriva cerşetorilor a căror prezenţă le afectează activitatea. Mai mulţi minori şi adulţi au fost duşi la Poliţie şi sancţionaţi însă fenomenul continua să existe, alimentat şi de localnicii care continuă să le ofere BANI cerşetorilor.

Cerşetoria se moşteneşte din generaţie în generaţie la Târnăveni. Am ajuns să avem a treia generaţie în familiile care s-au învăţat să trăiască din cerşit. Dacă pe vremea lui Ceauşescu acest fenomen a fost aproape eradicat, acum se dezvoltă cu o viteză de nedescris. Tot mai mulţi copii sunt trimişi de părinţi la cerşit în faţa supermarketurilor, pentru ca apoi banii să fie folosiţi în mare parte pentru alcool şi ţigări. Micuţii, tot mai needucaţi, abia se aleg cu câte un corn pe zi din toată această activitate umilitoare şi degradantă pentru întreaga societate.

Foarte mult greşesc şi cei care le oferă bani, pentru că îi ajută să rămână în acest stadiu umilitor şi fără nicio perspectivă. Avem legi în România, exploatarea minorilor este incriminată şi totuşi toate aceste instituţii care ar trebui să acţioneze nu iau nicio măsură de ani de zile.

2 comentarii la „Firmele s-au plâns din nou de cerşetori

  • 13 februarie 2019 la 14:33
    Permalink

    Părinții sunt amendați pt nesupraveghere de minori. Ce ar fii daca nu se mai dau bani!!! Să intervină protectia copilului și să îi ducă în centre specializate, cat mai departe de municipiu.

  • 13 februarie 2019 la 14:04
    Permalink

    acesti copii ar trebui trimisi in centre specializate undei protectia copilului??!! primaria nu este interesata si nici autoritatile din oras este o rusine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.