Focarul de pestă porcină a fost stins la Târnăveni

La finalul lui 2020 existau în județ 12 focare de pestă porcină la porcul domestic și 19 cazuri la mistreț, a explicat directorul DSVSA Mureș, Lucian Goga. El a adăugat că doar proprietarul unui porc, afectat de pestă (din Crăiești) a fost despăgubit cu 2200 lei, toți ceilalți deținând porci necrotaliați, motiv pentru care nu au putut fi despăgubiți.

Crescătorii cu porci neînregistrați au fost sancționați de DSVSA cu sume între 300 și 600 de lei.

Șeful DSVSA a arătat că toate fondurile de vânătoare din județul Mureș sunt sub restricții, pentru că zona restricționată e de 13 kilometri și intră automat și celelalte fonduri limitrofe.

Pentru focarul identificate în localitatea Boian din județul Sibiu, a fost adoptată decizia comună cu Centrele Locale de Combatere a Bolilor Mureş şi Alba, conform căreia s-au stabilit zonele de protecţie şi supraveghere după cum urmează:

– Localitatea aflată în zona de protecţie este : BOIAN.

– Localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Velt, Blajel, Paucea, Bazna, Mediaş, Tarnava, Colonia Tarnava, Copşa Mică, Târnavioara, Chesler şi Româneşti – din judeţul Sibiu ; localităţile Crăciunel, Faget, Tauni, Tatarlaua, Cetatea de Balta, Feisa, Jidvei, Căpâlna de Jos şi Santamarie – din judeţul Alba ; localităţile Deleni, Botorca şi Cornesti din judeţul Mureş.

Surse: Radiomures.ro, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.