Portalul municipiului Târnăveni

RecentStirea zileiStiri locale

(Foto) Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor marcate la Troițele din Târnăveni și Bobohalma

Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor sunt sărbătorite în acest an în ziua de 13 iunie, la 40 de zile de la Învierea Domnului. Biserica sărbătoreşte Înălţarea într-o zi de joi, înainte de Cincizecime-Rusalii, începând din secolul al IV-lea.

Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc. Pomenirea eroilor la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.

Pomenirea eroilor români se face și peste an, la fiecare Sfântă Liturghie săvârşită în bisericile ortodoxe.

Sunt pomeniţi „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din țară vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară, a comunicat Patriarhia Română.