(Foto nou/vechi) Târnăveniul revine la traficul rutier din anii 80

În urma restricțiilor traficul rutier s-a diminuat semnificativ și la Târnăveni, amintindu-le localnicilor de traficul rutier aproape inexistent din perioada comunistă când lipsa mașinilor dar și a benzinei ținea mereu străzile aproape goale, spre bucuria copiilor și a pietonilor care erau scutiți de stresul aglomerației rutiere.

În ultimele 48 de ore, forţele de ordine au acţionat integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, peste 320 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș au desfășurat peste 330 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3.240 de persoane și peste 180 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate, cu privire la interdicţiile instituite, forțele de ordine au aplicat 326 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 540.000 de lei. Majoritatea dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanțelor Militare nr.2 și 3.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii izolării, în valoare de 5000 de lei, persoana în cauză fiind mutată din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât nu a respectat prevederile legale incidente. Au fost controlate în trafic peste 1100 de autovehicule și legitimate peste 2000 de persoane.
Polițiștii mureșeni vor continua să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.