(Foto si video) Nodul de autostradă de la Iernut se apropie de finalizare

Vineri, 15.05.2020, Asociatia Pro Infrastructura a vizitat șantierul tronsonului Iernut-Chețani al Autostrăzii Transilvania și au filmat din dronă toți cei 17,9 km: 

Constructorul, asocierea Astaldi-Max Boegl, se apropie rapid de finalizare. Activitatea este concentrată în nodul Iernut (pasaj peste calea ferată, devierea DN14A, giratoriile intersecției) și la cele două poduri peste Mureș unde se avansează la rampe, asfalt, rosturi de dilatație, panouri fonoabsorbante și parapete.

În alte puncte, muncitorii aplică pământ vegetal pe taluzuri, betonează șanțuri și rigole și nivelează umpluturile în spațiile de parcare. Asfaltul de uzură este așternut pe aproximativ 50% din lot, iar parapetele de protecție pe circa 30%.

Estimăm că totul va fi gata în luna august 2020. Însă, așa cum am spus de nenumărate ori, ultima dată în 8 aprilie (link: https://bit.ly/2JVS5RO), autostrada nu va putea fi deschisă traficului rutier, nodul Chețani aflat pe lotul vecin fiind în continuare în aer. afirmă cei de la Asociatia Pro Infrastructura.

Oficialii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere încearcă scoaterea nodului din contractul celor de la Straco care în ultimele luni practic nu au lucrat nimic din cauza situației financiare precare.

Chiar dacă CNAIR reușește să îl preia, va fi nevoie de achiziții de materiale și utilaje, termenul de execuție asumat de doar două luni fiind complet nerealist. Din monitorizarea în cazuri similare, finalizarea în regie proprie a nodului în acest an ar fi o performanță pentru CNAIR!

Solicităm realizarea de urgență a tuturor achizițiilor necesare și rezilierea întregului contract cu Straco, urmată de expertiza și re-licitarea sectorului de 15,7 km. anunta Asociatia Pro Infrastructura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.