Funcționar public suspect de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu

perchezitii_91363100
Miercuri, 28 septembrie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au desfășurat activități de percheziție la un număr de 2 locații de pe raza jud. Mureș, privind un angajat al unei instituții publice din Târgu Mureș, față de care există suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș ce are ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală comise de administratorii unor firme de pe raza județului Mureș.

Având în vedere că în cauză există suspiciuni cu privire la implicarea în activități ilegale a funcționarului public, respectiv favorizarea unora dintre administratorii societăților comerciale la comiterea activităților ilegale, procurorul a dispus delegarea ofițerilor S.J.A. Mureș în vederea participării la cele două percheziții efectuate la sediul instituției publice și la domiciliul suspectului. La percheziții au fost găsite atât sume de bani (peste 3800 Euro), cât și înscrisuri care au legătură cu cauza.

Menționăm faptul că, la aceiași dată, în cadrul aceluiași dosar, lucrători I.P.J. Mureș au desfășurat activități de percheziție la un număr de 99 de locații.

În cauză cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, de către funcționarul public.

Agerpres