Fundata, comuna aflată la cea mai mare altitudine din România

Dacă nu ai fost, până acum, la Fundata, pune, neapărat, locul acesta pe lista de călătorii și nu vei fi dezamăgit. Și Fundata și satele ei de poveste: Fundățica și Șirnea. Este locul unde natura a pictat peisaje de poveste și unde vei avea răgazul să te bucuri de un colț de rai autentic.

FUNDATA – COLȚUL DE RAI PE CARE TREBUIE SĂ-L VEZI

Unde? Fundata este în jud. Brașov.

Fundata este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – înconjurată de Munţii Bucegi și de Munții Piatra Craiului. Este situată la mijlocul distanței dintre Rucăr și Bran, fiind ascunsă, ca o comoară, de munți. Aici, este cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo, aflată chiar în vârf de munte.

Ce vei găsi la Fundata? Miros de copilărie, de timpuri frumoase, rămase în loc, case vechi și oameni primitori și curați la suflet. Dacă vii la Fundata, este ca și cum ai păși pe ulița copilăriei, unde doar bucuria este stăpână. Așa ne-am simțit noi atunci când am luat la pas potecile satului, ne-am luat răgazul să admirăm crestele cernite de zăpadă ale munților și am stat de vorbă cu localnicii. Am făcut zeci și zeci de poze, pentru că așa e la Fundata, la fiecare colț descoperi câte un loc de poveste și nu te mai saturi să-l admiri.

Poți veni aici atât vara, dar mai ales iarna când albul imaculat al zăpezii și verdele brazilor îți vor crea în fața ochilor un peisaj ireal de frumos. Poți face drumeții prin pădure sau te poți delecta cu bucatele delicioase ale localnicilor, căci sunt multe pensiuni frumoase în zonă.

Articolul complet pe calatorinbascheti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.