GÂNDEȘTE CA UN MILIONAR

Cunosc sute de oameni săptămânal. Vin la cursurile mele pentru că vor o schimbare. Majoritatea vor o schimbare financiară, scopul lor final este îmbogățirea. Probabil e rezultatul anilor de sărăcie în care ne-am îngropat țara ani de-a rândul. Sau poate e visul american ce ne influențeză să ne dorim casă cu piscină, colecție de mașini și vacanțe exotice.

Am visat la rândul meu. Când m-am întors din Portugalia mi-am propus ca în trei ani să ajung milionar. Dar așa cum îmi place să o spun și clienților mei, timpul e cel mai bun dascăl. Am învățat că, fără să dau tunuri sau invenții spectaculoase, e imposibil. Însă nu m-a interesat atât contul bancar, ci mentalitatea pe care o aveam în munca pe care o depuneam. Banii nu trebuie să fie un scop, ci un efect al muncii bine făcute, a mentalității sănătoase și a educației continue.

Secretul bogaților

Suntem curioși. Vrem secrete, soluții magice pe care să le aplicăm și să dea rezultate fantastice. De-asta probabil vei găsi sute de cărți ce au în titlu cuvântul ,,secretul”. Editorii speculează curiozitatea și își vând astfel produsul. Dacă vorbim despre secretele oamenilor bogați, vânzările unei cărți au mari șanse să se tripleze. E un fel de piatră filozofală pe care o tot căutăm, dar nu o găsim. Sau nu vrem să o vedem pentru că ne aștepăm la ceva nemaipomenit, când e vorba despre ceva simplu care a fost înaintea noastră tot timpul.

Te-ai gândit vreodată de ce oamenii care câștigă la Loto, statistic vorbind, în 5 ani sunt mai săraci decât erau înainte de a câștiga acea sumă fabuloasă? Sau de ce sunt afaceriști care speculează, dau tunuri după care se prăbușesc financiar și nu își mai revin niciodată?

E vorba de mentalitate. De gândirea și pregătirea lor. Dacă nu ești pregătit să ai bani, poate să vină cineva să îți toarne cu carul bani în fața casei că tu tot cu punga goală vei rămâne.

Marele secret care, de fapt, nu e niciun secret este pregătirea, gândirea de milionar. Știu că avem tendința să învinovățim sistemul în care am fost crescuți pentru lacunele din educația financiară. Însă vestea bună este că mentalitățile pot fi schimbate cu puțină voință.

Schimbă-ți gândirea!

Odată ce ai ajuns să gândești ca un milionar, nu mai poți fi sărac. Chiar dacă îți vei pierde averea, a doua zi vei ști exact ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți reveni. Cel mai cunoscut caz de miliardar care și-a revenit din faliment și și-a relădit imperiul este cel al lui Donald Trump. Dar ca el mai sunt numeroși antreprenori.

Poate te gândești cum vei ajunge acolo, să gândești strategic, să ai viziune, să poți face afaceri fără să te simți constant cu sabia deasupra capului. Primul pas este să identifici acele elemente ale educației tale care ți-au marcat gândirea financiară, să vezi în ce măsură te-au influențat. Al doilea pas este să studiezi. Să înveți continuu și să începi să îți asumi un nou tipar de gândire.

Nu e ușor, dar e extrem de eficient. Pune-ți trei întrebări:

Simți că ești în controlul vieții tale sau că viața e ceva ce ți se întâmplă, iar tu ești un spectator?
Acționezi pentru a câștiga sau din frica de a nu pierde?
Preferi să gândești la scară mare sau să te mulțumești cu planuri mici?
Oamenii care au minte de milionar sunt în controlul vieților lor. Sunt plini de încredere în propriile forțe, acționează pentru a câștiga, simt oportunitățile și gândesc întotdeauna măreț. â

Puterea oamenilor bogați stă în educația pe care o au, în maturitatea viziunii pe care o implementează. De-asta bogăția nu trebuie să fie un scop, ci rezultatul educației.

Lorand Soares Szasz

Lorand Soares Szasz este unul dintre cei mai apreciaţi traineri, speakeri şi antreprenori români la ora actuală. A fost desemnat de 2 ori consecutiv cel mai bun speaker din România la Business Days, este autorul a 2 cărţi despre afaceri, sute de seminarii şi cursuri despre afaceri şi vânzări în fiecare lună în întreaga ţară.
Este fondatorul a 3 companii de profil: Coaching4you – unde a pregătit zeci de mii de proprietari de afaceri prin cursuri şi programe de coaching personalizate, Business Mastery – program prin care a ajutat peste 1000 de afaceri din România să obţină creşteri masive şi să treacă la următorul nivel şi Bizz.Club – francize de cluburi de networking antreprenorial.