GATA CU BINELE, VINE FRIGUL!

Precipitații sub formă de de ploaie, dar și mixte, vor contribui, de la jumătatea acestei săptămâni, la o răcire accentuată a vremii, arată prognoza pentru următoarele două săptămâni (10-24 noiembrie) realizată de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, publicată luni.

Potrivit meteorologilor, în primele zile, deși temperaturile vor scădea ușor și treptat, vremea se va menține totuși mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. În jurul datei de 14-15 noiembrie, răcirea se va accentua, maximele diurne coborând spre o medie de 8-9 grade. Pe 16 noiembrie, o ușoară creștere a regimului termic va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale pentru această perioadă, de aproximativ 10 grade, ce se vor menține relativ constante până la sfârșitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, de la valori de 10 grade în prima noapte, până spre 5 grade pe 15 noiembrie, după care se vor menține relativ constante. Probabilitatea de precipitații pe arii extinse va fi semnificativă în jurul datelor de 11, 13, 14, 19 și 21 noiembrie.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă în primele trei zile, când temperaturile maxime se vor situa între 13 și 15 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 6 grade, în medie. Pe 14 noiembrie, se va produce o răcire accentuată, astfel că maximele termice nu vor mai depăși 10 grade, iar minimele vor scădea spre 2-3 grade. Între 15 și 19 noiembrie, mediile temperaturilor maxime se vor situa între 6 și 10 grade, iar ale minimelor vor fi în scădere spre un grad Celsius. După data de 19 noiembrie, vremea se va răci ușor de la o zi la alta, atingând, la sfârșitul intervalului de prognoză, valori maxime de 5-6 grade și minime de aproximativ—1 grad, valori normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Aproape zilnic vor fi precipitații, în general slabe cantitativ și doar în jurul datei de 13-14 noiembrie și, din nou, pe 19 noiembrie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse. După 20 noiembrie, în cursul nopților, crește probabilitatea pentru precipitații mixte, cu precădere în zona subcarpatică.

Agerpres