Generalul Marin Lungu, eroul Armatei Române umilit constant de ţara pe care a servit-o

Elogiat de presa europeană a vremii, Marin Lungu a fost subiectul a două cărţi, iar despre incredibila sa viaţă s-au făcut două filme. Un erou cum alţii nu au, dar de care propria lui ţară azi îşi bate joc. Ajuns la 84 de ani, generalul Marin Lungu trăieşte abandonat, de ţara pe care a servit-o, într-un apartament social, după ce a fost evacuat din locuinţa pe care o cumpărase în urmă cu 13 ani.

Marin Lungu și-a lansat și la Târnăveni cartea Caporal la 9 ani în anul 2005.

Este cel mai tânăr veteran din istoria celui de-al doilea Război Mondial, un erou al Armatei Române, decorat cu cele mai înalte distincţii militare în România, Cehia, Slovacia sau Rusia.

A intrat în război în prima linie la doar 7 ani în timpul celei mai sângeroase conflagraţii din istorie. A participat la eliberarea Transilvaniei, Ungariei şi Cehoslovaciei, iar la 9 ani Marin Lungu era deja caporal. Adoptat de Regimentul 40 Infanterie din Medgidia, bătrânul de azi își amintește cum a intrat în tainele activității de informații.

“Sunt duşman? Ce sunt? Când m-au prins nemţii, era mai bine dacă mă omora. Astăzi, vă spun cinstit, regret, şi cu necazurile ce au urmat, regret că n-are cine să mă audă”, a spus, cu ochii în lacrimi, eroul României.

Mai multe detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.