Grădina aristocrată dintr-un sat de lângă Deva

Într-un sat de lângă Deva se află o bucățică de paradis. Aici cu greu vei putea crede că ești în România și nu într-o grădină elegantă din Toscana. Este investiția unui om de afaceri italian, pasionat de plante, care a vrut să-și facă aici un loc de refugiu și deconectare.

Acum, suprafața amenajată la Banpotoc se întinde pe 3,5 hectare, dar per total, proprietatea are mai mult, pentru că omul de afaceri intenționează să extindă grădinile din România.

zoe-11
Grădina lui Zoe din satul Banpotoc Foto:igiardinidizoe.ro

95 la sută dintre plante sunt aclimatizate la condițiile de mediu din România. Cea mai mare parte, sunt produse chiar în țara noastră. Cam 20 la sută din plante sunt aduse din Ungaria și Italia. În ciuda imensității grădinii, în funcție de necesități, sezon, lucrări necesare, proprietatea este îngrijită și întreținută de 4 până la 8 persoane.

Între timp, s-a dus vestea „grădinii lui Zoe”, așa cum a fost denumită, și au început să vină tot mai mulți turiști. Biletul costă 10 lei și astfel se strâng fonduri noi pentru continuarea proiectelor.

În orice caz, „I giardini di Zoe” se apropie de spaţiile aristocrate ale Europei. Copaci şi garduri vii atent îngrijite mărginesc drumuri curate de piatră, gazonul moale întinde covoare, iar fântâni elegante de piatră umplu aerul de prospeţime şi stropi argintii.”

Vezi video pe Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.