Grădiniţă nouă la Găneşti cu fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 în localitatea Gănești, acolo unde, de astăzi, copiii au și o grădiniță nouă.

Investiția este finanțată cu fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) și a costat aproximativ 450.000 de euro, dintre care 95% au fost fonduri nerambursabile, iar 5% contribuția din bugetul local.

Prefectul a felicitat autoritățile locale pentru reușită și a precizat că noua grădiniță poate fi luată ca exemplu pentru toate instituțiile de învățământ din județ.

”În mai multe localități din județ s-au inaugurat grădinițe în cursul anului 2019, la Crăiești, la Sâncraiu de Mureș și în alte zone. Primarii au accesat fonduri europene sau fonduri guvernamentale și doresc să îmbunătățească baza materială a instituțiilor de învățământ. Acest lucru se întâmplă și la Gănești, unde astăzi am inaugurat o grădiniță modernă, în cadrul căreia vor putea frecventa cursurile aproape 60 de copii, iar deja sunt peste 40 de copii înscriși. Sunt condiții deosebite, atât pentru copii, cât și pentru educatoare. Le doresc mult succes tuturor elevilor și cadrelor didactice care încep astăzi cursurile în întreg județul Mureș!”, a declarat Mircea Dușa, prefectul județului Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.