GRUP DE EVAZIONIŞTI DESTRUCTURAT LA TÂRGU MUREŞ

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală, format din 14 membri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au efectuat astăzi şase percheziţii domiciliare şi una la sediul unui parc auto.

„În urma percheziţiilor, poliţiştii şi procurorii au identificat documente întocmite în fals, privind înmatricularea autoturismelor, 2 stickuri şi un hard-disk, ce conţine programe pentru confecţionarea plăcuţelor de înmatriculare româneşti şi străine, precum şi materiale necesare confecţionării acestora”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit poliţiştilor, la data de 23 mai 2013, la locuinţele a opt dintre membrii grupării au fost efectuate, de asemenea, o serie de percheziţii. Atunci au fost ridicate mai multe sume de bani, respectiv 35.200 de euro, 12.000 de lei şi 65.000 de forinţi, dar şi 2 laptopuri şi 7 ştampile. De asemenea, au fost indisponibilizate 28 de autoturisme.

„În perioada 2011 – 2013, membrii grupului ar fi organizat şi coordonat achiziţionarea din străinătate a peste 200 de autoturisme, prin intermediul unor societăţi comerciale sau întreprinderi individuale controlate de ei. Aceştia ar fi comercializat ulterior autoturismele respective, fără a evidenţia în contabilitatea firmelor cumpărătoare activităţile comerciale desfăşurate, nedepunând declaraţii fiscale, în acest fel sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul de stat”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, o parte dintre suspecţi ar fi transportat şi vândut autoturismele în cauză, ar fi întocmit în fals acte de înmatriculare provizorie sau ar fi folosit pentru înmatriculare actele societăţilor comerciale controlate de membrii grupului, pentru importul de bunuri din străinătate, în regim de scutire de TVA, fără a se achita obligaţiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

14 persoane sunt cercetate pentru constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Realitatea TV