GRUPARE DE HOŢI DIN TÂRNĂVENI PRINSĂ ÎN FLAGRANT LA CLUJ

Trei bărbați domiciliați în județul Mureș, doi din Târnăveni şi unul din Adămuş, bănuiți că ar fi furat din mai multe locuinţe din judeţele Mureş şi Cluj, de unde ar fi sustras bani şi bijuterii, au fost reținuți de polțiștii clujeni, după ce dăduseră o lovitură în municipiul Cluj-Napoca.

Ultima spargere ar fi dat-o vineri, la prânz, pe strada Băiţa din Cluj-Napoca, însă poliţiştii i-au prins în trafic, la ieşire din Feleacu.

“La data de 19 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Cluj, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuiţe comise pe raza judeţelor Cluj şi Mureş. La acţiune au participat şi poliţişti ai Servicului de Investigaţii Criminale Mureş”, se arată în comunicatul de presă trimis de reprezentanții Poliției Cluj.

Poliţiştii din Cluj au beneficiat şi de sprijinul Poliţiei din Târnăveni care şi-a dat concursul în capturarea infractorilor.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani, domiciliaţi în judeţul Mureş, ar fi pătruns în mai multe locuinţe prin forţarea uşilor de acces şi ar fi sustras mai multe bunuri.

Conform sursei citate, cei trei au fost depistaţi, în flagrant, imediat după ce ar fi părăsit, cu ajutorul unui autoturism, o locuinţă, situată pe strada Băiţa, din municipiul Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Poliţiştii i-au oprit în trafic, la ieşirea din localitatea Feleacu, iar în urma controlului efectuat asupra persoanelor şi autoturismului au fost identificate, ascunse în habitaclul vehiculului, bani, bijuterii şi şurubelniţe.

Prejudiciul cauzat părţii vătămate, estimat la aproximativ 46.500 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Cei trei au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat” şi urmează să fie prezentaţi, cu propunere legală, în faţa unităţii de parchet competente.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a persoanelor bănuite, în vederea tragerii la răspundere penală.