GRUPARE INFRACŢIONALĂ ORGANIZATĂ, SPECIALIZATĂ ÎN CAMĂTĂ, DESTRUCTURATĂ

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș, au efectuat 43 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de formarea unei grupări infracționale organizate, specializată pe camătă, în județul Mureș.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2019 și până în prezent, membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar, pentru fiecare împrumut, ar fi solicitat între 7% și 100% dobândă lunar, în funcție de cuantumul sumei împrumutate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinți, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanție imobiliară și contracte de împrumut.

10 persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu. Mureș, pentru audieri.

Față de 6 dintre acestea, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, iar, pentru alte 4 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

One thought on “GRUPARE INFRACŢIONALĂ ORGANIZATĂ, SPECIALIZATĂ ÎN CAMĂTĂ, DESTRUCTURATĂ

  • 9 aprilie 2021 la 15:48
    Permalink

    De mult fac asta si alti sufera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.