Grupul de cablaje auto Sumimoto (Sews) creeaza 10.000 de locuri de muncă în Egipt

Săptămâna aceasta primul ministru al Egiptului a asistat la ceremonia de semnare a unui Memorandum pentru înființarea celei mai mari uzine japoneze Sumitomo din lume pentru producția de cablaje pentru mașini electrice. Fabrica de cablaje Sews din Târnăveni, cu peste 1000 de angajați, parte a aceluiași grup și-a oprit activitatea anul trecut.

Madbouli: Guvernul este dornic să ofere sprijin deplin și facilitățile necesare investitorilor pentru a localiza industria și tehnologia de transfer.

Abdul Wahab: Compania oferă 10.000 de locuri de muncă în fabricile sale şi se aşteaptă ca acest număr să se dubleze după finalizarea noilor extinderi

Șeful operațiunilor „Somitomo Europe Limited”: decizia noastră de a crește investițiile în Egipt este o reflectare a încrederii în climatul economiei egiptene. Și am realizat exporturi echivalente a 10 miliarde de lire egiptene

Șeful de operațiuni al Sumitomo Europe Limited: Decizia noastră de a crește investițiile în Egipt este o reflectare a încrederii în climatul economiei egiptene și am realizat exporturi echivalente cu 10 miliarde de lire egiptene.

Istoricul companiei Sews a început în România în anul 2000 când a fost deschisă prima fabrică la Deva, unde au lucrat peste 3400 de angajaţi. Ulterior s-au mai deschis fabrici în România, cea de-a doua tot la Deva intitulată Doran cu peste 600 de angajaţi, la Orăştie cu peste 1100 de angajaţi, în Alba Iulia cu peste 1700 de angajaţi şi la Târnăveni unde s-a ajuns de asemenea la peste 1000 de angajați.

Încă din anul 2015 directorul pe România al Sews, Richard Nelson îşi exprima speranţa că angajările se vor putea rezolva la Târnăveni, în caz contrar compania fiind nevoită să reloce producţia în Maroc sau Egipt, unde mai deţinea alte fabrici. În perioada respectivă și la Târnăveni exista o lipsă mare de muncitori.

Mirsha Serbo, Președintele Sumitomo Europe Limited, a declarat că decizia companiei de a-și crește investițiile în Egipt a fost o reflectare a încrederii sale în climatul investițional din Egipt și a dorinței sale de a beneficia de pachetul de stimulente pentru investiții anunțat recent de guvern. , pe lângă sprijinul și facilitatile pe care compania le găsește pentru toți. Ahmed Magdy, Managing Director al companiei, a indicat că proiectul va dura un an și jumătate pentru a fi implementat și este vizat să înceapă să funcționeze până la sfârșitul anului 2023.