Grupul de Comunicare Strategică nu le mai dă voie prefecturilor să dea informații despre testele efectuate şi despre pacienţii cu COVID – 19

Prefecturile din toată ţara au primit o notă prin care li se interzice să comunice public orice fel de informaţii referitoare numărul de teste COVID – 19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma efectuării acestor teste, dar şi date despre starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Sâmbătă, 21 martie 2020, 17:00 Nota trimisă prefecturilor este semnată de secretarul de stat în ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu, care le cere prefecţilor ca „în cazul în care vi se vor solicita informaţii cu privire la aspectele menţionate mai sus, veţi preciza că orice comunicare pe aceste subiecte se face doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Începând de azi, autorităţile locale au voie să comunice doar informaţii legate de măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină însă, atenţie!, „fără a preciza locaţia acestora”, primirea de material şi echipamente de protecţie şi măsuri de ordine publică.

Documentul a fost publicat și de Victor Ponta, președintele Pro România, pe contul său de Instagram, cu următorul comentariu: „De ce nu trebuie sa stim adevărul?”
Citeşte întreaga ştire: Grupul de Comunicare Strategică nu le mai dă voie prefecturilor să dea informații despre testele efectuate şi despre pacienţii cu COVID – 19

2 comentarii la „Grupul de Comunicare Strategică nu le mai dă voie prefecturilor să dea informații despre testele efectuate şi despre pacienţii cu COVID – 19

  • 22 martie 2020 la 15:08
    Permalink

    Va e frica de realitatile pe care alte tari le posteaza zilnic? Transparenta e una și cenzura e alta! Ați instituit cenzura ” comunistilor”! Asumați- va Tot ceea ce se intâmplă sub conducerea voastra! Luați bani grei de la stat! Justificați- i!

  • 21 martie 2020 la 19:12
    Permalink

    De ce ne ascund adevărul? Mai bine ar stopa creșterea prețul alimentelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.