HALLE ȘI RONCHIN, PRIETENIE DE 30 DE ANI. ÎNFRĂȚIRE PENTRU PROIECTE COMUNE

Târnăveni salută relația de durată de prietenie dintre orașele Halle și Ronchin, care au ales “înfrățirea” pentru proiecte comune, în diferite domenii de activitate. De altfel, și orașul nostru colaborează foarte bine din acest punct de vedere cu orașele Ronchin, din Franța şi Halle din Germania.

Deschis şi solidar, oraşul Ronchin dezvoltă şi întreţine relaţii durabile de prietenie cu trei oraşe înfrăţite: Halle din Germania, Târnăveni din România şi Kirkby in Ashfield din Anglia.

Apărută la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, „înfrăţirea” participă la construirea şi întărirea legăturilor dintre comunităţile europene. Graţie implicării comune a aleşilor şi a cetăţenilor, oraşele înfrăţite favorizează schimburi pluridisciplinare atât la nivel sportiv cât şi cultural şi şcolar. Sunt deja 30 de ani de când Halle şi Ronchin s-au angajat moral pentru a coopera pentru naşterea de proiecte comune. A fost nevoie de 2 ani de muncă a celor de la Oficiul de Înfrăţire a Oraşului Ronchin (OJVR) pentru a organiza marea întâlnire din 4 octombrie trecut, în onoarea acestei aniversări. Anna Wesselmann, primarul din Halle şi Patrick Geenens, primarul din Ronchin au reafirmat voinţa lor de a continua acest parteneriat, în prezenţa d-nei Elisabeth Mays, preşedinte al Kirkby in Ashfield şi a d-lui Sorin Megheşan, primar al Târnăveniului. Însoţiţi de membrii OJVR, delegaţiile străine au profitat de acest eveniment pentru a descoperi obiceiurile şi patrimoniul local. Coralele acestor oraşe s-au întâlnit în mai multe reprize pentru a cânta individual sau colectiv cântece tradiţionale sau universale. Umanitatea şi căldura schimburilor au făcut din această manifestare o reuşită.