Hrănirea porumbeilor în centru, un obicei tot mai des întâlnit la Târnăveni


La Târnăveni hrănirea porumbeilor pe domeniul public nu este interzisă încă, dar acest aspect ar putea fi sancţionat în viitor dacă se va reglementa pe plan local. Oraşele mari au început să interzică hrănirea porumbeilor care fac tot mai multă mizerie. La Târnăveni acet obicei începe să prindă contur.

Specialiştii afirmă că nicidecum păsările nu vor muri de foame deoarece ele au instinctul de a supravieţui bine înrădăcinat.

Porumbeii sunt de multa vreme un peisaj reprezentativ pentru orase din intreaga lume, centrele multor urbe mari avand stoluri de porumbei pe care turistii ii hranesc in fiecare zi. Insa dincolo de partea de divertisment pe care porumbeii o pot oferi, locuitorii oraselor se pot trezi incomodati de zgomotul si mizeria pe care acestia o produc. Parerile despre hranirea porumbeilor sunt impartite, insa multi din cei care ii hranesc si ajuta la inmultirea lor nu sunt constienti si de pericolele pe care le prezinta pentru sanatate.

Nu exista inca o lege la nivel national care sa interzica hranirea porumbeilor in oras, insa fiecare localitate poate institui norme contraventionale prin hotarari de consiliu local, astfel incat in unele orase aceste fapte sa fie interzise, iar in altele nereglementate.

3 comentarii la „Hrănirea porumbeilor în centru, un obicei tot mai des întâlnit la Târnăveni

 • 1 ianuarie 2019 la 20:04
  Permalink

  Cand se va interzice in Tarnaveni aruncarea cojilor de seminte pe jos? Si a altor resturi alimentare de catre cortorari si tigani? Cine fac mai multa mizerie, cortorari, tiganii sau porumbeii? Toata vara nu ai avut Un loc pe banca de ei

 • 1 ianuarie 2019 la 16:01
  Permalink

  Porumbei nu,asistați da.Care dăunează mai mult?

 • 28 decembrie 2018 la 9:29
  Permalink

  Acasta hotarire ar fi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.