I-A FURAT DATELE CARDULUI ȘI BANII DIN CONT

Un bărbat din Târgu Mureş condamnat pentru activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice

În perioada decembrie 2014 – februarie 2015, Biroul de Combatere a Criminalităţii Informatice – B.C.C.O. Târgu Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş, au identificat o persoană implicată în activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice.

În fapt, M.M.I., din Târgu-Mureş, care fiind coleg de serviciu cu persoana vătămată, a intrat în posesia datelor de identificare a cardului bancar aparţinând acestuia şi ulterior a efectuat retrageri frauduloase de numerar, în sumă de 4.500 lei.

La data de 20.01.2015 s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 ore faţă de inculpatul M.M.I., ulterior dispunându-se faţă de acesta măsura controlului judiciar, pe o durată de 30 zile.

Inculpatul a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată.