I-au salvat viața la timp

În data de 29.05.2021, echipajul SMURD Târnăveni a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui bărbat de 68 ani, înecat cu bol alimentar.

2 minute. Un timp, aproape nesemnificativ pentru noi ceilalți, dar atât de important pentru a salva o viață.

La ora 12:16, un apel la 112, anunța intervenția de urgență la un caz, salvarea unui pacient, înecat cu bol alimentar. În 2 minute, echipajul care încadra ambulanța de prim ajutor Târnăveni, formată din Plt.Adj.Baciu Horea, Plt.maj. Magyari Lorand și Plt. Costin Andrei a ajuns la domiciliul pacientului care se afla în stare de inconștiență. Salvatorii au preluat pacientul și au aplicat imediat manevrele specifice de eliberare a căilor respiratorii și implicit de înlăturare a bolului alimentar din cavitatea bucală.

Ca urmare a obstrucției acute a căilor respiratorii, pacientul intră în stop cardiorespirator iar echipajul de prim ajutor începe de urgență manevrele de resuscitare.

După 10 minute de luptă contracronometru cu viața, bărbatul își recapătă ritmul cardiac și pulsul. Pentru continuarea îngrijirilor medicale, pacientul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din Târnăveni, fiind acum în afara oricărui pericol.

Promptitudinea salvatorilor, grija pentru omul de lângă ei aflat în suferință au făcut astăzi, ca o nouă viață să fie salvată!

Felicitări, dragi colegi!

dsu #igsu #smurd #pompieriismurd

2 comentarii la „I-au salvat viața la timp

 • 1 iunie 2021 la 19:23
  Permalink

  sa le dam pensie speciala nu ? ca si au facut meseria…

  la munca cu voi !

 • 29 mai 2021 la 21:01
  Permalink

  Felicitari,asa se face o adevarata profesiesi cu responsabilitatea meseriei nu doar a banilor ca la altii care ne conduc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.