Idei de afaceri la țară

Daca ai un teren liber de cateva sute de metri patrati, atunci este sansa ta sa iti dezvolti o afacere la tara. Investitia nu este deloc una mare, unde mai pui ca pentru o multime de idei de afaceri in mediul rural primesti si ajutor financiar din partea fondurilor europene. Iata cateva idei de afaceri care te pot ajuta sa te dezvolti.

Cresterea caprelor. Cresti capre si ulterior vinzi lapte si branza de capra. Produse care sunt la mare cautare datorita beneficiilor pe care le aduca sanatatii, asa ca ideea de afaceri se poate transforma usor intr-una extrem de profitabila. Un litru de lapte de capra sa poate vinde chiar si cu 4 lei, iar daca ai capre din rasa Carpatina, vei fi asigurat cu cel putin 1,5 litiri de lapte pe zi, timp de 8 luni pe an.

Ferma ecologica de gaini ouatoare. O afacere ascendenta cu cerere tot mai mare deoarece majoritatea oamenilor se indreapta catre cumparatori facute direct de la producatori. O ferma ecologica de gaini ouatoare nu presupune o investitie mare, pasarile nu sunt greu de intretinut, asa ca afacerea poate fi profitabila si de durata.

Apicultura. Una dintre cele mai cunoscute idei de afaceri de la tara, care nu si-a atins inca apogeul la noi in tara. Chiar daca ai crede ca lucrul cu albinele este complicat, in realitate nu este deloc asa, albinele nu sunt greu de intretinut si ofera productii valoroase.

Cultivarea legumelor ecologice. Consumabile ce vor avea intotdeauna cerere, legumele pot fi extrem de profitabile daca iti deschizi o sera la tara. Afacerea are un potential de crestere urias intr-un timp foarte scurt, iar exportul este o solutie avantajoasa pentru un profit imediat.

Cultivarea plantelor agricole. Investitia este mica si fara riscuri, insa este foarte important sa cultivi plante care sunt cautate pentru beneficiile lor miraculoase. Poti incerca planta din care utlerior sa faci ceaiuri, sapunuri sau creme naturale ori plante rentabile precum lavanda, dovleceii, porumbul dulce.

 Idei de afaceri mici, dar simplu de pus in practica oricand. Nu trebuie sa ai la dispozitie o suprafata foarte mare de teren, ci doar sa ai curajul sa incepi afacerea. Multa bafta!

ideideafaceri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.