Îi va ține frigul și ninsoarea pe oameni în case ?

De astăzi înainte nu mai avem voie să mergem pe stradă în grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună, slujbele religioase ar trebui să se țină fără enoriași, mall-urile își pun lacătul pe ușă.

Se schimbă așadar multe dintre lucrurile care până de curând făceau parte din cotidian. Noile restricții, dar și anumite recomandări pentru populație au fost anunțate aseară de ministrul de Interne, Marcel Vela, și de secretarul de stat Raed Arafat.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Pe timp de zi, între ora 6 și ora 22, facem recomandări. Apoi e un alt articol unde impunem reglementări. Circulația persoanelor în afară locuinței pe timp de zi este permisă numai pentru motivele prevazute la art 4, pentru timp de zi. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorizat, autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere. Sunt abilitate să asigure respectarea acestei ordonanțe militare Poliția, Jandarmeria, Poliția locală, ANAF, ANPC și conducătorii administrației publice locale”.

Raed Arafat, secretar de stat: „Populația un pic s-a relaxat și mai mulți au fost la pincic, drumeții, având în vedere că vremea a fost frumoasă. Am fost nevoiți să trimitem și un mesaj RO-ALERT care să anunțe situația în care ne aflăm, chiar dacă nu este o situație critică, dar prevenirea rămâne linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli. Prin ordonanța militară de astăzi, recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca și cum ar fi fost obligatorii, comportați-va cât mai responsanbil pentru a va proteja și a proteja familiile voastre, comportați-vă responsabil și aplicați regulile de igienă personală, evitați plecările și ieșirile din casă dacă nu sunt justificate și respectați toate indicațiile autorităților”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.