Iluminat public performant la Târnăveni

Luni seara, firma care va monta noul sistem de iluminat public bazat pe leduri a prezentat autorităţilor locale modul de funcţionare şi control al sistemului. Pentru început au fost prezentate lămpile pentru iluminat arhitectural iar apoi cele de la iluminatul stradal montat de probă pe strada Republicii în faţa statuii Lupa Capitolina şi în zona cuprinsă între Pompieri şi strada Victoriei.

Specialiştii au explicat modul de control prin intermediul internetului al sistemului de iluminat care poate fi controlat pe fiecare bec în parte sau poate fi programat să pornească, să se oprească şi să îşi reducă intensitatea în funcţie de intervalele de ore stabilite. De asemenea sistemul permite ca între anumite ore, când străzile sunt mai puţin circulate, lumina să fie redusă pentru economie. În cazul trecerilor de pietoni se pot monta senzori care să crească în intesitate ledurile din zonă atunci când traversează un pieton.

Primarul Sorin Megheşan a declarat că la Târnăveni se va înlocui complet sistemul public de iluminat, toate lămpile urmând să fie cu leduri. Cheltuielile vor fi suportate de firma care le montează, iar societatea îşi va recupera investiţia din economia la energie pe următorii 10 ani.

MAI MULTE IMAGINI