Iluminatul public a fost concesionat

Consiliul local Târnăveni a aprobat în şedinţa extraordinară de marţi raportul procedurii pentru atribuirea contractului de delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din Târnăveni prin concesionare către Flash Lighting Services SA Bucureşti. Contractul a fost obţinut prin licitaţie deschisă.

Noul sistem va permite controlul prin intermediul internetului cu telegestiune pe fiecare stâlp în parte. Iluminatul poate fi programat să pornească, să se oprească şi să îşi reducă intensitatea în funcţie de intervalele de ore stabilite. De asemenea sistemul permite ca între anumite ore, când străzile sunt mai puţin circulate, lumina să fie redusă pentru economie. În cazul trecerilor de pietoni se pot monta senzori care să crească în intesitate ledurile din zonă atunci când traversează un pieton.

Primarul Sorin Megheşan a declarat că la Târnăveni se va înlocui complet sistemul public de iluminat, toate lămpile urmând să fie cu leduri. Cheltuielile vor fi suportate de firma care le montează, iar societatea îşi va recupera investiţia din economia la energie pe următorii 10 ani.