IMAGINAŢIA INFRACTORILOR NU CUNOAŞTE LIMITE !

În goana după câştiguri consistente şi uşor de obţinut, inventivitatea indivizilor „certaţi” cu legea nu cunoaşte limite. Având în vedere faptul că metodele de operare sunt aduse periodic la cunoştinţa cetăţenilor de către Poliţie, tocmai pentru a se preveni înşelarea acestora de către persoane fără scrupule, infractorii caută mereu noi moduri de operare iar cetăţeni de bună credinţă, cad uneori în „plasa” întinsă de aceştia.
În dimineaţa zilei de 03.06.2013, o persoană necunoscută s-a prezentat la domiciliul unui bărbat, de 92 ani, din Tg.Mures, sub pretextul că este angajatul unei societăţi de telefonie mobilă.
După ce şi-a declinat calitatea ca angajat al acelei societăţi, l-a anunţat pe pensionar că este câştigătorul sumei de 17.000 Euro.
Pentru a intra în posesia premiului, presupusul angajat al societăţii de telefonie, i-a solicitat persoanei vătămate suma de 500 lei, pentru care i-a înmânat o chitanţă ştampilată, susceptibilă de a fi falsă.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de către poliţişti, în vederea depistării autorilor şi tragerea lor la răspundere penală.

Semnalmentele suspectului: bărbat, vârstă medie 35 – 40 ani, înălţime 1,60 – 1,70 m, păr brunet, constituţie astenică. Era îmbrăcat cu o geacă de culoare gri deschis şi pantaloni negri.

Cetăţenii care pot da orice relaţii, ce pot contribui la identificarea suspectului, se pot adresa de îndată celei mai apropiate unităţi de poliţie sau la numărul pentru apeluri de urgenţă 112.