Importanța micului producător agricol pentru siguranța alimentară

Romania nu a reușit în 30 de ani să dezvolte un sistem competitiv pentru colectarea, comercializarea și procesarea producției agricole, mai ales dacã vorbim de ceea ce produc peste 200.000 de mici fermieri.
Da, câteva cooperative s-au format și da, piețele agroalimentare s-au extins. Însă, în plinã pandemie de coronavirus, micii fermieri au rămas izolați.

Europa riscă să se confrunte cu lipsa fructelor și legumelor proaspete, în contextul în care criza generată de coronavirus afectează transportul produselor, dar și circulația forței de muncă necesare pentru recoltare, scrie Reuters. O bună parte a culegătorilor din statele europene sunt români.

În astfel de momente, realizam cât de importanta este producția interna de alimente și medicamente, iar micii și marii producători români pot profita din plin de această situație și de a forța la maxim producția locală care va fi la mare căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.