În magazine încep să vină muncitori din Sri Lanka

ESSA Group, furnizor de servicii de merchandising și recrutare de personal, fondat de Eugen Saulea, a angajat 137 de persoane din Sri Lanka, dintre care 57 au fost deja plasate în magazine, 44 vor ajunge în țară în a doua parte a lunii noiembrie, iar restul de 36, în ianuarie 2023.

„Se știe că România este o țară de emigrare, iar posibilitatea de a recruta personal de la noi nu este una ușoară. Există mai multe avantaje în a delega personal NON EU. Totodată, Sri Lanka ultimului an este marcată de o instabilitate socială majoră, există revolte și dezechilibre pe scena politică și cel mai mult au de suferit cetățenii simpli ai acestei țări. ESSA încearcă să-i ajute pe acești oameni implicându-i în proiectele din România”, explică Eugen Saulea.

Costurile cu un angajat NON EU diferă în funcție de țara de proveniență și de calificare, adaugă Eugen Saulea. Un factor cheie în definirea acestuia este legat de ușurința cu care angajatul NON EU se poate exprima în limba engleză. De exemplu, salariile pentru lucrătorii comerciali se situează între 450 și 550 de dolari, la care se adaugă cazare obligatorie și un buget de aproximativ 150 de dolari pentru cheltuielile cu masa.

„Costul direct net cu un angajat este de circa 700 de dolari, la care se pun și contribuțiile aferente”, explică antreprenorul.  În 2021, ESSA Group a raportat afaceri de 16,5 milioane de euro. În prezent, ESSA furnizează servicii în sistem leasing și outsourcing pentru zeci clienți, furnizori și producători, dar și pentru marile lanțuri de retail precum Carrefour, Kaufland, Auchan, Metro Cash & Carry, Mega Image.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/insider/actualitate/angajati-adusi-in-romania-din-sri-lanka-si-plasati-in-magazine-cu-cat-sunt-platiti-20922077