RecentStiri locale

În Mureș, avize de recoltare ale urșilor au expirat fără să fie aplicate

Ministrul Mediului anunţă că va fi modificată Legea 557 din 2016 astfel încât să fie stabiliţi timpi de intervenţii, dar şi că trebuie redus inclusiv timpul de eliberare a avizelor de recoltare a animalelor. 

„Vom ajunge în situaţia în care opinia publică îşi pierde încrederea în instituţiile statului” spune Costel Alexe. Acesta a precizat că a cerut angajaţilor din Ministerul Mediului situaţia celor 57 de avize eliberate pentru recoltarea de urşi, arătând că în judeţul Mureş, spre exemplu, sunt avize pentru recoltarea urşilor, care au expirat fără a fi fost puse în practică în termenul de 60 de zile stabilit prn lege. Alexe a arătat, în acest context, că din cele 12 avize de recoltare eliberate pentru judeţul Mureş, două au expirat.

Ministrul mediului a anunţat totodată că în  luna iunie a anului viitor se va afla numărul exact „nu estimativ” al urşilor: acesta a spus că din 2016 urşii nu mai primesc hrană în păduri „Mi se pare absolut halucinant ca omul intră în arealul ursului, nu-l mai hrănim şi avem aşteptarea ca el să rămână acolo, cuminte”,a spus ministrul arătând că animalele sălbatice sunt „nevoite” să coboare în localităţi, câtă vreme nu mai au hrană în păduri.

News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *