În Mureș sunt mai puține decese decât în 2019

În primele luni din acest an s-au înregistrat peste 2.500 de decese, cu 70 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, numărul decedaților a fost mai mic și în aprilie față de luna martie.

Numărul nașterilor, în schimb, a fost mai mare cu 74 de nou-născuți.

Cu toate acestea, sporul natural al județului Mureș continuă să fie unul negativ, a precizat directorul Direcției Județene de Statistică Mureș, Ioan Matei:

Pe cele 4 luni, numărul de decese este în scădere și aici este iarăși o chestie interesantă. În luna aprilie, deci vârful, să zicem așa, al pandemiei de până acum, au fost mai puține decese decât în luna martie, de exemplu. De asemenea, născuții vii au crescut cu puțin. Asta ar fi o veste îmbucurătoare dar în ceea ce privește sporul natural, el este în continuare negativ și acest spor natural tot mai mult și mai mult duce la scăderea populației și îmbătrânirea populației.

Aceeași tendință se observă și la nivel național, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În luna aprilie, anul acesta, s-au înregistrat peste 21.800 de decese, cu 780 mai puține față de martie 2020, în timp ce numărul nașterilor, de 12.100, a fost în creștere de 2% față de luna martie.

Sursa: radiomures.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.