RecentStirea zileiStiri locale

Încă un pas pentru autobuzele electrice la Târnăveni

Municipiul Târnăveni se pregătește să intre în era transportului electric prin promovarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea creditelor de angajament pentru implementarea proiectului “Achiziții autobuze electrice pentru operarea sistemului de transport public în municipiul Târnăveni și zona urbană funcțională”. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și se va desfășura în perioada 2023-2024.

Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Târnăveni nr. 68/13.05.2022, s-a aprobat participarea Municipiului Târnăveni în cadrul proiectului “Achiziții autobuze electrice pentru operarea sistemului de transport public în municipiul Târnăveni și zona urbană funcțională”, precum și valoarea maximă eligibilă a proiectului în sumă de 24.351.760,04 lei.

PNRR este documentul strategic al României care fundamentează prioritățile de reformă și domeniile de investiții pentru aplicarea Mecanismului de redresare și reziliență la nivel național. Fondurile sunt alocate României sub formă de contribuție financiară nerambursabilă (grant) și sprijin rambursabil (împrumuturi).

Valoarea eligibilă din PNRR pentru acest proiect este de 20.463.663,90 lei, la care se adaugă TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR în sumă de 3.888.096,14 lei. Rezultă valoarea totală a proiectului în sumă de 24.351.760,04 lei, din care 1.757.403,90 lei reprezintă ajutor de stat/ajutor de minimis.

Achiziția de autobuze electrice va avea un impact major asupra calității vieții cetățenilor din Târnăveni și zonele funcționale învecinate. Transportul electric este mai curat, mai eficient din punct de vedere al costurilor și mai puțin poluant, contribuind la atingerea obiectivelor de mediu și la creșterea calității vieții.

Ședința Consiliului Local va avea loc marți.

Toate detaliile despre proiect AICI