Incendii de miriște și plante furajere

incendiu
Miercuri, 22 iulie, în jurul orei 16.00, Detașamentul de pompieri Reghin a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de miriște în localitatea Jabenița. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a reușit să lichideze incendiul.

Au ars miriștea pe o suprafață de aproximativ două ari și un gard din lemn pe o distanță de cca. 20 de metri liniari. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind acțiunea unor persoane iresponsabile.

Un alt incendiu, la un depozit de plante furajere, s-a produs în aceeași zi, la ora 16.28, în localitatea Cipău. La stingerea acestuia au participat pompierii militari din cadrul Secției Târnăveni cu mijloace de primă intervenție și un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Iernut.

În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o temperatura atmosferică excesiv de idicată, au ars depozitul de plante furajere pe o suprafață de aproximativ 30 mp, un depozit de animale pe o suprafață de aproximativ 20 mp și bunuri aflate în depozit.