INCENDII ÎN JUDEŢ ÎN ACEST WEEKEND

În cursul zilei de vineri, 03 octombrie a.c., la ora 2234, a fost anunțat un incendiu la o locuință în municipiul Tg. Mureș. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma incendiului a ars mobilierul din bucătărie și s-au degradat tencuiala și instalația electrică. Proprietarul, în vârstă de 84 de ani, a suferit o ușoară intoxicație cu fum, fiind necesar transportul acestuia la U.P.U. Tg. Mureș. Cauza probabilă a producerii incendiului a reprezentat-o focul deschis în spații închise.

În aceeași zi, 03 octombrie a.c., la ora 2235, Detașamentul de pompieri Reghin a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o baracă metalică, în comuna Petelea, pe strada Principală. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, fiind sprijiniți și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Petelea. În urma incendiului a ars baraca metalică pe o suprafață de cca. 50 mp.

Vineri, 03 octombrie a.c., la ora 2324, a fost anunțat un incendiu la un autoturism în municipiul Sighișoara. Două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Sighișoara și o ambulanță SMURD s-au deplasat rapid la fața locului. A ars autoturismul în proporție de 50 %.

Misiune pirotehnică

În seara zilei de duminică, 05 octombrie a.c., la ora 1900, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a intervenit pentru asanarea unei bombe de aruncător calibrul 120 mm, în localitatea Budiul Mic. Muniţia provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.