Incendii provocate în județul Mureș


Marți, 1 septembrie, în jurul orei 20.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de miriște în localitatea Răzoare, comuna Miheșu de Câmpie.

La fața locului s-au deplasat un echipaj cu un autocamion de intervenție din cadrul Secției Sărmaș și un echipaj cu o autospecială din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șăulia. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o focul deschis în spații deschise, au ars aproximativ 30 ari de miriște.

Azi, 2 septembire, la ora 02.39, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje în localitatea Herghelia, comuna Ceuașu de Câmpie.

La fața locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Tîrgu Mureș. În sprijin a fost solicitat și un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ceuașu de Câmpie.

A ars acoperişul depozitului pe o suprafață de aproximativ 96 mp și cca 50 de tone de furaje.

Cauza probabilă de producere a incendiului a reprezentat-o folosirea intenționată a unei surse de generare a unui incendiu.